NBSO Barcelona – Blockchain

Barcelona is één van de meest interessante hubs voor blockchain ter wereld, vertelt Lotte Engels van de NBSO in Barcelona.

Lotte Engels is Chief Representative bij de NBSO in Barcelona. Op het Nationaal Export Event is ze aanwezig bij het Huiskamergesprek over blockchain.

Blockchain in Barcelona

Lotte Engels, Chief Representative bij de NBSO in Barcelona

Leeft blockchain een beetje in Barcelona?

Absoluut, en dat geldt voor heel Spanje. Iedereen is zich aan het oriënteren rond de thema’s ict, smart city en ehealth. En daar is blockchain zeker onderdeel van. Ook de regio Catalonië is er erg mee bezig, dus het speelt ook bij de lokale overheid. We hadden in oktober met het Blockchain Solutions Forum zelfs het grootste blockchainevent ter wereld hier in Barcelona. Daar stonden we samen met de Dutch Blockchain Coalition met een Holland Paviljoen.

Hoe is men er mee bezig?

Men vraagt zich goed af; wat is het en hoe werkt het precies? Daar kan Nederland een goede bijdrage leveren, zeker omdat wij sterk zijn in de publiek-private samenwerking. Bij overheden is er een grote focus op digitalisering.

Is Spanje een technologisch goed ontwikkeld land?

Zeker. De infrastructuur en netwerken van ict zijn best ver gevorderd. Mobiele telefonie is hier erg sterk, grote spelers op dit gebied komen uit Spanje. En als het gaat om blockchain dan ontstaat er nu ook een interessant ecosysteem in Barcelona. Er gebeurt veel rond Atraura Blockchain.

Blockchain bij ING

Berit Fuss-Bourgonje is program manager Blockchain bij ING. Tijdens de kennissessie over dit thema bespreekt ze wat er precies achter deze technologie zit, wat het wel en niet kan. Tijdens de sessie wordt een brug geslagen tussen de technologie, de bank en de impact en mogelijkheden voor het bedrijfsleven.

Geef je op voor het Nationaal Export Event

Meld je nu aan voor het Nationaal Export Event op 1 november in Barneveld!

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress