Flitsmeister

Verkeersinfo-app Flitsmeister is met 2 miljoen gebruikers al populair in de Benelux. Maar directeur Jorn de Vries heeft grotere plannen. Hij vertelt hoe hij een ‘Europese verkeerscommunity’ wil bouwen.

De tijd dat Flitsmeister enkel doorfluisterde waar de mobiele flitsers staan, is al lang voorbij. Inmiddels waarschuwt de app onder meer voor vaste flitspalen, trajectcontroles, vertragingen, ongevallen, stilstaande voertuigen en naderende ambulances.

Europa veroveren

De makers van de app hebben intussen in de Benelux meer dan 2 miljoen gebruikers. Maar de ambities gaan verder, vertelt directeur Jorn de Vries. “We willen in heel Europa een verkeerscommunity opbouwen.”

Veel onderdelen van de infrastructuur verzamelen en zenden data. Een schat aan informatie die samen de app beter kunnen maken, vertelt De Vries. “We willen data zo lokaal mogelijk inzamelen en met die informatie het stoplicht in jouw dorp ondersteunen. Bovendien kunnen we met alle cijfers straks een nog veel breder palet aan services aanbieden.”

Flitsmeister wil Europese verkeerscommunity bouwen. Foto: Flitsmeister

Het bundelen van de verschillende data past goed in het project Talking Traffic waarmee het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu zich wil laten zien in het buitenland. Veel nieuwe technologie waardoor verkeerstoepassingen met elkaar kunnen communiceren, wordt ontwikkeld in Nederland.

Naar de autoshow

De makers van de app Flitsmeister doen mee in dit project en wordt nu door de overheid actief gestimuleerd om met hun product over de grens te gaan. “Het ministerie vroeg of we meewilden naar de grootste autoshow ter wereld, de IAA in Frankfurt”, vertelt De Vries. “In het verlengde daarvan vroegen wij ons af; wat kunnen we hier nog meer uithalen? Het zou gaaf zijn als we daar ons verhaal kunnen doen.”

In het project waar 15 Nederlandse bedrijven in meedoen, wordt nagedacht hoe verkeersdeelnemers en infrastructuur beter met elkaar kunnen worden verbonden. “Wij verzamelen bijvoorbeeld informatie van verkeerslichten, matrixborden en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Daardoor kan je automobilisten veel nauwkeuriger van informatie voorzien.”

Geef je op voor het Nationale Export Event

Meld je nu aan voor het Nationale Export Event op 1 november in Barneveld!

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress