evofenedex – Hans Kokje

Ondernemers kunnen veel besparen met de juiste kennis over douanezaken, zegt Hans Kokje van evofenedex. “Alles draait om een goede douaneplanning.”

Hans Kokje is projectleider internationaal ondernemen bij evofenedex. Op het Nationaal Export Event begeleidt hij de huiskamergesprekken over Douanezaken samen met specialisten van DHL en de douane.

Bij evofenedex ontwikkelt en verzorgt hij trainingen voor medewerkers van bedrijven die internationaal ondernemen. Op basis van trends en signalen ontwikkelt hij nieuwe trainingen.

Hans Kokje.

Veel besparen bij de douane

Wat is belangrijk?

Met een goede douaneplanning speel je in op de laatste trends. Wie importeert of exporteert moet van te voren goed op de hoogte zijn welke eventuele douaneverplichtingen op je afkomen. Als je dat goed plant, dan liggen daar enorme financiële voordelen. Dus je moet goed weten: waar kan ik gebruik van maken, waar moet ik aan voldoen?

Maak dat eens concreet?

Je kunt veel winst behalen bij het goed indelen van de goederen, het zogenaamde classificeren. Daarvoor moet je de regelgeving en interpretatie hiervan kennen. Door een juiste indeling weet je wat de eventuele invoerrechten zijn, of er vergunningen nodig zijn, of misschien andere verplichtingen. Deze kennis kan je doen besluiten om van bepaalde douaneregelingen gebruik te maken. Zo kan je bijvoorbeeld iets tijdelijk binnen de EU opslaan, in afwachting van verdere bestemming, zonder invoerrechten te hoeven betalen. Dat is één van de gereedschappen die je kunt inzetten, verder moet je goed letten op de oorsprong.

Vertel?

Sinds 21 september ligt er het handelsakkoord CETA met Canada. Over en weer geven we elkaar kortingen, preferentie, op de invoerrechten,  mits je producten voldoen aan bepaalde oorsprongseisen. Onderzoek dus de wetgeving voordat je iets aan je klant belooft. Daar is veel geld mee te besparen, je hebt dus indirect een concurrentievoordeel op partijen van buiten de EU.

Heb je een voorbeeld?

Stel je hebt machines voor de melkindustrie. Vóór 21 september betaalde je wellicht invoerrechten (invoerrechten variëren per product). Maar stel dat het invoerrecht 5% zou zijn geweest, dan kan je het nu invoeren tegen 0 procent. Uiteraard moet je dan wel aan de oorsprongseisen voldoen en ook dit heeft weer te maken met planning. Het vroegtijdig uitzoeken wat deze eisen zijn en of jouw product hieraan kan voldoen. Overigens zijn er met heel veel landen dergelijke bilaterale afspraken.

Collega’s als klankbord

Wat leer je in de cursus exportmanager?

Dat bestaat uit 2 delen. In het theoretische gedeelte bespreek je onder meer de missie en visie van het bedrijf, financiële haalbaarheid, INCO-terms, douaneplannen en juridische zaken. Daarnaast maak je een exportbeleidsplan. Je schrijft dat voor jouw bedrijf om dit vervolgens te gaan uitvoeren. Je maakt de SWOT-analyse: welke landen heb je in het vizier? Dan kan een onderzoek met desk research en field research volgen. Spreken we de taal, is de afstand een probleem? Is er markt voor ons product, wie zijn de concurrenten maar je onderzoekt ook of de interne organisatie er op is voorbereid. Uiteindelijk kun je met het plan ‘in de hand’ jouw exportmarkt betreden.

Hoe kunnen ondernemers zich het beste voorbereiden?

Kom met concrete vragen. Het mooie is dat je met collega’s in de zaal zit, die je ook als klankbord kunt gebruiken en kunt vragen naar hun ervaringen. Voor mij is de dag geslaagd wanneer ik het gevoel heb dat deelnemers informatie hebben gekregen waarmee ze de volgende dag aan de slag kunnen. En dat ze contacten hebben gemaakt die hun netwerk verbeteren.

Geef je op voor het Nationale Export Event

Meld je nu aan voor het Nationale Export Event op 1 november in Barneveld!

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress