MAXXeGUARD Data Safety

Wereldwijd nemen de zorgen over het rondslingeren van gevoelige data toe. Het zit dus mee voor MAXXeGUARD uit Nieuw-Vennep. Het bedrijf trekt internationaal de aandacht van defensieorganisaties, geheime diensten, overheidsinstellingen en grote concerns met hun ‘high security shredder‘.
Hoe moeilijk kan het nu zijn om een harde schijf kapot te maken? Heel moeilijk, vertelt Willem Smit vanMAXXeGUARD. Daarom is de shredder van de Nederlanders over de hele wereld gewild bij instanties die hun gevoelige data willen vernietigen. “Onze machine staat al in 25 landen.”

Strookjes van een millimeter

In de hightech-versnipperaar gaan harde schijven, backup tapes, mobiele telefoons, usb-sticks en alles wat niet van papier is, vertelt Smit. “Het product wordt naar het einde van een snijtafel geduwd, waar het in strookjes van 70 – 1 millimeter kan worden geknipt. Indien nodig, kunnen de geknipte strippen nogmaals overdwars geknipt worden. Dan vindt vernietiging plaats tot stukjes met een oppervlakte van gemiddeld 12 vierkante millimeter.”

De high security shredder van MAXXeGUARD. Eigen foto

Dat zijn de eisen om te kunnen voldoen aan het hoogste veiligheidsniveau, vertelt hij. Klanten kunnen natuurlijk ook een extern bedrijf laten komen. De harde schijven worden dan opgehaald en op een afgesloten plek vernietigd, of er komt een truck met de machine naar de parkeerplaats van je bedrijf.Maar daar kleven risico’s aan, zegt Smit. “Want dan verlaat de datadrager het pand voor het is vernietigd. En het product ligt ergens te wachten totdat het wordt opgehaald, het moet dus tot het moment van ophalen worden bewaakt.” Het is ook belangrijk dat je kunt aantonen dat de datadrager inderdaad is vernietigd, vertelt hij. “Dit om bijvoorbeeld de staatsveiligheid of militaire geheimen te waarborgen. Met onze machine is het mogelijk een bewijs van vernietiging te creëren. In de machine wordt een foto genomen vlak voordat deze wordt vernietigd.”

Zoveel zekerheid eisen de klanten van Smit. Het zijn overheden, defensieorganisaties, geheime diensten en grote bedrijven met veel gevoelige data. “Denk bijvoorbeeld aan verzekeringsmaatschappijen, of bedrijven met een eigen ontwikkelingsafdeling die niet willen dat bedrijfsgeheimen kunnen uitlekken. Bij dit soort partijen stijgt de vraag naar onze machine.”

Vraag in Duitsland en Noord-Amerika

De Nederlanders haalden hun eerste klanten binnen via met name Duitse vakbeurzen. “Wij staan er met de machine en demonstreren het live. Dat fascineert. Men staat versteld dat we strookjes van 1 millimeter kunnen knippen. Dat leidt al gauw tot een gesprek met geïnteresseerden.”

De overblijfselen van een harde schijf.

In Duitsland slaat zijn verhaal extra goed aan, merkt Smit. “Men is hier veel meer bezig met security. Maar ook met duurzaamheid. Zeker 90% vraagt naar wat er met het knipselafval gebeurt.” Een andere groeimarkt is volgens hem Noord-Amerika. “Zeker in landen waar de veiligheidsnormen hoog zijn, groeit het bewustzijn en daarmee de vraag.”

Geef je op voor het Nationale Export Event

Meld je nu aan voor het Nationale Export Event op 1 november in Barneveld!

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress