Oppas Madelief

Tweelingzussen Lyla en Jasmijn Kok hebben in Nederland zoveel succes met hun online oppasplatform Oppas Madelief, dat ze nu andere landen in Europa willen veroveren. Dat blijkt een enorme uitdaging.

Online oppasplatform bleek een groot succes te zijn

Hoe vind je als drukke ouders in een grote stad snel een betrouwbare oppas? Tweelingzussen Lyla en Jasmijn Kok zagen zo’n 10 jaar geleden dit probleem in hun eigen omgeving. De eerste website om makkelijk online oppas te boeken bouwen ze zelf op basis van bestaande tools. Binnen een halfjaar hebben ze al zoveel betalende klanten dat ze een programmeur kunnen betalen die professionele software maakt zodat het platform ook op de smartphone beschikbaar is.

De dienst werkt via het franchise-principe en is hierdoor in de 15 grootste steden van Nederland beschikbaar. Het idee om hun concept naar het buitenland te brengen, kwam toch min of meer bij toeval, vertelt Jasmijn Kok. “Een vriendin verhuisde voor de liefde naar Oslo en wilde graag via ons model voor zichzelf beginnen.”

Jasmijn en Lyla van Oppas Madelief. Eigen foto.

Jasmijn en Lyla van Oppas Madelief. Eigen foto.

Uitdagingen

Dat bracht extra uitdagingen met zich mee, vertelt Kok. “Ons digitale platform stond wel, maar het bleek dat Noren het liefst met creditcard betalen. Daardoor moesten we de betaalopties snel uitbreiden.”

Ook stuitten de Nederlandse zussen op culturele verschillen. “Voor Noren is het blijkbaar niet normaal dat je je buurmeisje vraagt om op te passen. De cultuur blijkt wat dat betreft geslotener.” Tegelijk is dat juist een kans, zegt Kok. “Daardoor slaat onze online service erg aan, we groeien hard in Oslo.”

Het gaat zo goed dat de zussen nu nog groter willen groeien. Ze hebben hun zinnen gezet op het grootste land van Europa; Duitsland. Dat wordt een hele klus, geeft Kok toe. “In tegenstelling tot Noorwegen hebben we daar al concurrenten die ook een persoonlijke service belangrijk vinden. Dus we moeten nog scherper onze USP’s formuleren.”

Geef je op voor het Nationale Export Event

Meld je nu aan voor het Nationale Export Event op 1 november in Barneveld!

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress