Huiskamergesprekken

Tijdens deze kleinschalige (max 15 deelnemers) rondetafelgesprekken gaat u 30 minuten lang in discussie over een land of een thema met specialisten maar vooral ook met collega-exporteurs. Een goede manier om uw netwerk uit te breiden en gesprekspartners te vinden tijdens het Nationaal Export Event maar ook daarna!

Graag nemen we de wensen van de deelnemers mee, daarom hebben we nog een tweetal huiskamergesprekken niet ingevuld. De thema’s bepaalt u! Wilt u een bepaald onderwerp zien terugkomen tijdens het Festival laat dit ons weten via LinkedIn, Facebook of Twitter

Huiskamergesprekken 
Trade/Export Compliance; Handelsakkoorden, REX en andere douanezaken – Hoe kunnen we helpen?Worstel je met Trade/Export Compliance en je verantwoordelijkheden? Herken je de trends bij handelsakkoorden? Loop je tegen trage douaneprocessen in het buitenland aan? Deel en bespreek je ervaringen met de deskundigen van DHL, EvoFenedex en de Nederlandse douaneattachés.
Maak je internationale succes maatschappelijk verantwoordMaatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) betekent dat je met je bedrijfsactiviteiten rekening houdt met mens, milieu en maatschappij. Voorbeelden zijn arbeidsomstandigheden en het vermijden van corruptie. Ook kan het voordelen opleveren. Een goede reputatie, een prettig werkklimaat en een gezonde bedrijfsvoering zorgen maakt jouw bedrijf innovatiever en productiever. Tijdens dit huiskamergesprek vertelt een bedrijf oven hun aanpak op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en geeft concrete tips. Ook zal een MVO adviseur van RVO aansluiten om vragen te beantwoorden.
Brexit wat nu?De EU en het Verenigd Koninkrijk zijn in onderhandeling over de Brexit. Dat het consequenties gaat hebben voor de handel dat is duidelijk. Discussieer mee over of je nu al effecten ziet op de handel. Hoe ga je er mee om? Met welke toekomst scenario's wordt rekening gehouden en hoe beïnvloed het de handelskansen naar de VK? Specialisten van evofenedex, ING en de Nederlandse Ambassade geven graag antwoord op vragen.
Van Hollandse startup naar internationale speler – hoe doe je dat?Ben jij een startup of scale-up en loop je bij je export- of internationalisatieplannen tegen bepaalde zaken aan waarover je zou willen sparren met iemand van de overheid? Of ben je benieuwd hoe een andere startup de stap naar het buitenland heeft gezet? Heb je een specifieke behoefte waar de overheid in zou kunnen voorzien? Neem je vragen mee naar dit huiskamergesprek en ontdek hoe de overheid je een stap verder kan brengen.
Poolshoogte nemen in PolenKom Poolshoogte nemen in Polen, een huiskamergesprek van NPCC Zakendoen in Polen, een van de best presterende economieën in Europa biedt uitstekende kansen voor Nederlandse ondernemers. Het land heeft een goed opgeleide bevolking die steeds meer te besteden krijgt, maar biedt ook nog voldoende kansen als productieland met lage productiekosten. Wil je hier meer over horen, kom dan naar het NPCC huiskamergesprek Polen.
Sneller groeien door cross-border
E-commerce
Internationale handel is door de eeuwen heen enorm veranderd. Vijfduizend jaar geleden werden specerijen wereldwijd verhandeld. Deze spice trade stond aan de wieg van de internationale handel van vandaag èn de toekomst. Voor u betekent dit ongekende groeikansen, vooral in internationale E-commerce!
• Cross-border E-commerce groeit 2x sneller dan Domestic E-commerce
• Cross-border E-commerce zal groeien van 300 naar 900 miljard US dollar in 2020
• Retailers met een premium verzendoptie groeien 1.6x sneller
Rusland-sanctiesRusland is een belangrijke export- en investeringsbestemming voor Nederlandse bedrijven, maar er gelden ook beperkingen. Naast de Russische en EU-sancties is recentelijk het Amerikaanse sanctiepakket aangescherpt. Spreek met specialisten en ondernemers over de inhoud van deze sancties, de wijze waarop Nederlandse bedrijven ermee omgaan en de ondersteuning die de Nederlandse overheid biedt.
Oezbekistan: Potentiele agromarkt in Centraal Azië!De Landbouwsector maakt een belangrijk deel uit van de economie in Oezbekistan, die veel potentie heeft voor de productie van agrarische grondstoffen, maar met 30 miljoen consumenten ook een belangrijke afzetmarkt is voor voedingsmiddelen. De recente politieke en economische hervormingen in het land, waaronder de vrije koers van de lokale munt, kunnen kansen en mogelijkheden bieden voor het Nederlands agrarisch bedrijfsleven. Dit geldt in het bijzonder voor de sectoren (glas)tuinbouw, zuivel, pluimvee en agrologistiek. Het is zaak dat Nederland tijdig inspringt op deze nieuwe en interessante ontwikkelingen, want Oezbekistan lijkt de komende jaren naast Kazachstan in de ‘Stannen-regio’ een veel belovend land voor zaken doen te gaan worden. De beurzen Agro World en World Food, die volgend voorjaar in Tasjkent gehouden worden, zijn een uitstekend platform voor Nederlandse bedrijven om zich op de Oezbeekse markt te oriënteren.
BelgiëIl n'y a que le premier pas qui coûte, de eerste schrede is moeilijk. De samenwerking met onze zuiderburen wordt vaak zwaar onderschat. Omdat het zo dichtbij is vergeten we vaak rekening te houden met cultuurverschillen. Bereid u goed voor dan zijn er kansen genoeg, maar de eerste schrede is moeilijk. Deel de ervaringen met ondernemers en deskundigen op de Belgische markt.
Ondernemen in Afrika, denk in mogelijkheden!Wil je zakendoen op het Afrikaanse continent, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Of wil je weten waar voor jouw bedrijf de kansen liggen in ontwikkelingslanden? Corinne Abbas, Business Development Coach Afrika van RVO en experts van de Nederlandse ambassades in Angola, Ethiopië en Kenia gaan tijdens dit huiskamergesprek graag met jou in gesprek over de (on)mogelijkheden. Tegelijkertijd kan je ook jouw ideeën toetsen met andere ondernemers.
Duurzame kansen voor de maakindustrie in Zuid-Duitsland Werkt u in de (veelal toeleverende) maakindustie in Nederland? Wilt u graag uw Business met Zuid-Duitse bedrijven verder verstevigen, ook op het gebied van duurzaamheid in het algemeen en grondstofefficiëntie /circulariteit in het bijzonder?
De kennis en kunde is er maar positieve prikkels, dat spreekt, helpen daarbij enorm (ook vanuit de aanbestedende overheid). Met het overheidsnetwerk in Zuid-Duitsland verkennen we de kansen voor de circulaire maakindustrie in deze booming regio. We gaan graag met u in conclaaf over de prikkels die nodig zijn om deze nieuwe markt te verkennen.
Dubai ExpoDe Nederlandse regering heeft in februari van dit jaar besloten dat Nederland gaat deelnemen aan de Dubai EXPO 2020, die voor het eerst in deze voor de export interessante regio plaatsvindt. Het Kabinet heeft tevens een budget beschikbaar gesteld voor de bouw van het Nederlandse paviljoen. Als thema voor de Nederlandse inzending is gekozen voor de Nexus Voedsel, Water en Energie; een thema dat niet alleen relevant is voor de verschillende landen in de Golf-regio, maar ook een thema waarop zich onderscheidt van andere partijen. Er zijn meer landen die kundig zijn op het gebied van voedsel, water of energie. Nederland onderscheidt zich echter omdat het in de Golf-regio met innoverende ideeen en concepten oplossingen kan bieden voor problemen die op het snijvlak van deze drie thema's liggen. In deze huiskamersessie zullen Ester van Someren, Projectleider van de Dubai EXPO 2020 en enkele experts op het thema van de nexus u informeren over wat Nederland al doet op dit terrein, en welke plannen er bestaan voor de drie jaar in aanloop naar de EXPO. Graag praten we tijdens deze huiskamersessie met u verder over de kansen die de Dubai EXPO 2020 biedt en over de wijze waarop u met de overheid vorm kunt geven aan de Nederlandse deelname aan dit grootse evenement.
Profiteer optimaal van een handelsakkoordNederland heeft via de Europese Unie met ruim 50 landen een handelsakkoord. Van Zuid-Korea tot Canada, en van Oekraïne tot Colombia. Een handelsakkoord met Japan staat in de steigers, en onderhandelingen met Brazilië, Indonesië en Mexico lopen. Maar hoe kun je hier nu optimaal van profiteren? Wat moet je regelen voor lagere invoerheffingen? En wat kan een handelsakkoord nog meer voor je betekenen dan lagere invoerheffingen? Jochem Sprenger van het Ministerie van Buitenlandse Zaken praat u helemaal bij en gaat graag in op uw vragen.
Frankrijk,
mondiale economie om de hoek
Een nieuwe president, een nieuw elan. Het Franse bedrijfsleven reageert positief op de verkiezing van Emmanuel Macron, met ambitie, innovatie, investeringen en openheid voor handel met het buitenland. Het Economisch Netwerk Frankrijk, bestaande uit de economische setie van de ambassade, de NBSO's in Lyon en Nantes, en honorair consuls hebben de lokale netwerken door het land. Bij uitstek geschikt om uw onderneming verder te brengen op de Franse markt. Hoe? kom naar onze huiskamer en vind uit hoe internationaal ondernemen aansluit bij de hervonden Franse dynamiek.

 

Klik hier voor de Workshops

Klik hier voor het Programma

Copyright © Nationaal Export Event Theme by: Theme Horse Powered by: Wordpress